Nå selges 17 nye leiligheter og 6 nye eneboliger i Grimstads smarteste område

Salget av Tønnevollskogen har startet

Utviklingen av nye Tønnevollskogen boligområde er i gang. 17 leiligheter og seks eneboliger utgjør første byggetrinn i det som skal bli Grimstads mest spennende og smarte bydel.

– Tønnevollskogen boligområde blir en viktig brikke i utviklingen av en ny og innovativ bydel i Grimstad, sier prosjektleder Jorunn Aarrestad hos utbygger J.B. Ugland Eiendom.

Første byggetrinn består av seks romslige eneboliger og 17 leiligheter av ulik størrelse, fra rundt 49 til 146 kvadratmeter. Alle ligger solvendt til og får attraktive terrasser og balkonger.

Med tiden vil området få opptil 100 boliger, parkanlegg, aktivitetsområder, svømmehall og idrettshall.

Med Campus Grimstad og Sørlandets Teknologipark i nabolaget, vil bydelen også trekke til seg nye og innovative bedrifter med et variert tilbud av arbeidsplasser.

– Nå er vi klare for Tønnevollskogen, sier Jorunn Aarrestad og Geir Jonny Ringvoll i J.B. Ugland Eiendom. Dajmi Birkedal, (t.v.) i Sørmegleren, gleder seg til å komme i gang med salget.

Attraktivt område

Eiendomsmegler Dajmi Birkedal i Sørmegleren gleder seg til å komme i gang med salget av de første leilighetene og eneboligene.

– Visjonen for den nye bydelen er spenstig. Her skal det bli en miks av boliger, næringsvirksomhet, park, svømmehall, idrettsanlegg og ulike aktivitetstilbud. Med kort vei til Grimstad sentrum, og E-18 og kollektivtilbud, blir dette et attraktivt sted å bo, sier Birkedal.

Tønnevollskogen får smarte naboer; Campus Grimstad, med nær 4000 studenter og ansatte og Sørlandet Teknologipark, med ca. 1000 ansatte i 30-40 ulike teknologi- og IT-bedrifter. De første boligene blir bygget i solhellingen til venstre på bildet.

Smart boligområde

Tønnevollskogen betegnes som et smart boligområde. Stikkord er miljøvennlige energiløsninger, fleksible boliger og et smart nabolag, med universitet og teknologibedrifter.

I tillegg er området både urbant og sentrumsnært, samtidig som turområdene ligger rett utenfor stuedøra.

Lav strømregning

– Strømregningen blir hyggelig lesning for de som skal bo i leilighetene; de får passivhus-standard, med isolasjon, vinduer og ventilasjon som tar vare på energien og gir et lunt og godt inneklima. En leilighet på 70 kvadratmeter kan få et årlig strømforbruk ned mot ca. 6000 kWh, sier arkitekt Finlay Grant Briggs i Rambøll.

Alle leilighetene varmes opp smart og miljøvennlig, med vannbåren varme basert på Agder Energis miljøvennlige fjernvameanlegg i Teknologiparken. Beliggenheten er også i høy grad miljøvennlig; det er gangavstand til kollektivtransport, barnehage, skole, fritidstilbud og arbeidsplasser.

Arkitekt Finlay Briggs i Rambøll sier boligerne får en solrik beliggenhet i et område nær både bysentrum og vakker natur.
Smart fun fact

1500 meter til Nottos

Samene i det nordlige Finland bruker en måleenhet som kalles poronkusema. (Direkte oversatt: reinpiss).

1 poronkusema tilsvarer avstanden en rein kan gå før den trenger å tisse; 7,5 km. En tur fra Tønnevollskogen langs turstiene til Østerhus barnehage og tilbake langs kysten ved Groos er 1 poronkusema.

En kortere tur er de 1500 meterne til Nottos i Grimstad sentrum.

For å se hvor mye man forbrenner tur/retur fra Tønnevollskogen til Nottos kan man bruke formelen til professor Jostein Hallén ved Institutt for fysisk prestasjonsevne ved Norges idrettshøyskole.

Veier du 90 kg og går i 6 km/t blir regnestykket slik: (3.33 x 6 + 3.5) x 30 x (90/200) = 316 kcal. Samtidig vet vi at 1 baconpølse = 195 kcal. 1 pølsebrød = 92 kcal. 20 gram ketchup = 18 kcal. 20 gram sennep = 22 kcal. Totalt 327 kcal.

Går du tur/retur Nottos forbrenner du altså omtrent en baconpølse i brød med ketchup og sennep.

Går du 1 poronkusema kan du spise to – med rekesalat!

Kilder: Se Tønnevollskogens prospekt

Jeg vil gjerne bli kontaktet

Takk for din registrering som interessent til boligprosjektet Tønnevollskogen ved Campus i Grimstad.

Vi ønsker velkommen til et informasjonsmøte om prosjektet tirsdag 24. mars kl 18:00 i J. B. Uglands nye lokaler i Jon Lilletuns vei 5. Hvis du kommer med bil er det god tilgang på parkering på den åpne plassen mellom UiA og JBU.

Prosjektet består av 17 leiligheter og 6 eneboliger, og begge boligtypene blir presentert i møtet.

Prospekt med tegninger, detaljer og priser blir gjort tilgjengelig på infomøtet. Salgsstarten for alle disse boligene blir den påfølgende uken.

Velkommen!

Hilsen Dajmi og Arild i Sørmegleren, - på vegne av utbygger

En feil oppstod under innsending. Prøv igjen.

Takk for din registrering, vi vil kontakte deg snarest mulig!

Det oppstod en feil under innsending av skjema. Prøv igjen.